Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Tuesday, August 11, 2015

Kompetencemål for Natur og udeliv.

Natur og udeliv.

Området retter sig mod at lede og understøtte pædagogiske processer med inddragelse af naturen og uderummet i pædagogisk praksis.

Kompetencemål: Den studerende kan skabe rammer for, lede og udvikle pædagogiske forløb med et naturvidenskabeligt udgangspunkt og med fokus på børn, unge og voksnes naturoplevelser, naturforståelse med uderummet som læringsmiljø.

Modulets indhold:
Udelivet med forskellige brugergrupper i det pædagogiske arbejde. Teoretisk og praktisk tilgang til udeliv. Viden om aktiviteter fra natur- miljø- og friluftlivspædagogik, som kan understøtte, udvikle og kvalificere den pædagogiske praksis i uderummet. Viden om aktiviteter fra natur- miljø- og friluftlivspædagogik der kan bidrage til aktivitetsglæde.


Modulets læringsmål:
Den studerende har
  • viden om og færdigheder i at kunne planlægge, skabe rammer for, igangsætte, evaluere og vurdere natur-, miljø- og friluftsaktiviteter i pædagogisk arbejde
  •  viden om og erfaring med natur- og miljøforhold og kan vurdere og reflektere over, hvilken betydning dette kan have i pædagogiske arbejde 
  • har praktiske og håndværksmæssige færdigheder, der er relevante for friluftsliv og udeliv 
  • har kendskab til den naturvidenskabelige tilgang til viden og aktiviteter 
Modulets evaluering:
Evaluering af modulet fremgår af studieplanen. Modulet leder frem til en prøve (VK5)


VK5.NU, UC Syd
UC Syd

No comments:

Post a Comment